Over mij

Hi! Mijn naam is Yara Groot, ik ben 28 jaar en woon in West-Friesland. Ik houd van rustige omgevingen, daarin ben ik ook in opgegroeid. 

Vroeger heb ik een periode van pesten gekend. Daardoor kreeg ik een drijfveer om te laten zien waar ik voor stond. Ik heb mijzelf naar een hoger niveau gewerkt, iets waar ik trots op ben. Doorpakken en laten zien wat ik in mijn mars had. Er werd vaak gezegd: je gaat het nooit halen, dat gaf mij juist de kracht om te bewijzen dat ik het wel kon. Het pesten heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Ik ben door mijn jeugd anders gaan kijken naar mensen: waarom doen we zoals we doen? Wat is bijvoorbeeld de reden dat mensen pesten?

Voordat ik startte als coach heb ik al enige levenservaring opgedaan. Tijdens mijn studie verpleegkunde kreeg ik een burn-out, een periode in mijn leven die ook heeft bijgedragen aan de persoon wie ik nu ben. Onder andere lezen, sport, de natuur en gezonde voeding hebben mij door die periode heen geholpen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik beter in mijn vel kwam te zitten. Ook mijn lieve hond die ik toen kreeg (inmiddels heb ik er twee) was toen het lichtpuntje van mijn dag. Sport is voor mij nog steeds een belangrijk deel van mijn leven. Daarnaast ben ik dol op koken en ben ik een echt familiemens. Ik heb veel wijze lessen over het leven geleerd van mijn opa, daar ben ik hem nog elke dag dankbaar voor.

Na mijn burn-out ben ik gaan bedenken: wat wil ik nu echt? Ik kwam toen in de kraamzorg terecht wat ik 6 jaar lang met veel liefde heb gedaan. Ik vond het fantastisch. In die tijd maakte ik ook een grote reis, wat mijn leven heeft verbeterd in veel opzichten. Ik vertrok met een reismaatje, maar na een week besloot ik toch om zelf verder te gaan en heb ik voor mijn eigen geluk gekozen. Dat was de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt. Mijn levensdoel is dan ook: altijd voor jezelf kiezen en gaan voor je eigen geluk, iets wat ik ook mee geef tijdens mijn coaching sessies.

Na die 6 jaar merkte ik dat ik mij niet meer kon ontwikkelen in de kraamzorg en ik niet meer gelukkig was. De zorgdruk werd te hoog en de persoonlijke zorg werd minder. Wilde ik dat voor de rest van mijn leven? Nee. Dus ik besloot om te stoppen. Ik merkte dat ik meer in mijn mars had dan dat ik toen deed.

Ik ben toen bewust gaan kijken naar wat ik als klein meisje leuk vond: waarom doen mensen zoals ze doen? Tijdens mijn NLP opleiding, yoga lessen en presenteer cursus werd mij meerdere malen verteld dat ik op mijn adem moest letten. Dat trok mijn interesse en ik ben mij daar in gaan verdiepen. 

En nu zijn we hier. Ik kan jou nu helpen met mijn bedrijf Yara Groot Coaching. Ik wil mensen respecteren zoals ze zijn. Ik doe nu iedere dag iets waar ik gelukkig door ben en waar mijn hart ligt: een ander mens in zijn of haar kracht zetten. Ik breng jou graag weer in balans met jezelf.

Warme groet,

Yara

Ontdekken wat bewust ademen voor jou kan betekenen?

Met dit gratis e-book help ik jou om de kracht van adem te (her)ontdekken, voor een betere gezondheid en meer rust in je leven.