De betovering van neuriën en chanting

Een krachtige techniek die diep wortelt in verschillende spirituele tradities is “chanting” en neuriën. Laten we eens kijken waarom deze eenvoudige handelingen tot de meest krachtige ademoefeningen behoren, waarmee je niet alleen je lichaamsbewustzijn vergroot maar ook je geest leegmaakt in een meditatieve trans.

Chanting

Chanting, het ritmisch herhalen van woorden, klanken of mantra’s, is door de eeuwen heen gebruikt als een middel om de geest te kalmeren en spiritueel bewustzijn te vergroten. Door de herhaling ontstaat er een ritme dat synchroon loopt met de ademhaling, waardoor een meditatieve staat ontstaat.

Neuriën

Neuriën, het voortbrengen van melodieuze geluiden met gesloten lippen, is een intieme vorm van chanting. Het brengt de aandacht naar binnen en bevordert een diepere connectie met het zelf. Neuriën heeft de kracht om het hoofd leeg te maken en ruimte te creëren voor introspectie.

Lichaamsbewustzijn vergroten van adem en klank

Chanting en neuriën brengen de aandacht naar de ademhaling en stimuleren een diepere, meer bewuste manier van ademen. Het ritme van de klank werkt als een gids voor de adem, waardoor een harmonieuze dans ontstaat tussen het lichaam en de ziel.

Leegte in klank

Terwijl je jezelf verliest in het ritme van chanting of neuriën, ontstaat er een bijzondere leegte in de geest. De herhaling van geluid zorgt dat de gedachtestroom vertraagt en ruimte maakt voor een meditatieve transformatie.

Praktische toepassing

 1. Kies een mantra of klank:
  Kies een woord, zin of klank die resoneert met jou. Dit kan een traditionele mantra zijn of iets persoonlijks.
 2. Comfortabele houding:
  Ga zitten in een comfortabele houding, sluit je ogen en breng je aandacht naar je ademhaling.
 3. Ritmisch herhalen:
  Begin zachtjes te chanten of neuriën, laat de klanken resoneren in je hele wezen. Focus op het ritme van de ademhaling.
 4. Laat los:
  Laat de klank zijn eigen ritme vinden. Terwijl je herhaalt, laat gedachten los en ontvang de stilte tussen de klanken.

Ontdekken wat bewust ademen voor jou kan betekenen?

Met dit gratis e-book help ik jou om de kracht van adem te (her)ontdekken, voor een betere gezondheid en meer rust in je leven.